top of page

Clamshells

Nu je in het bezit bent van een gave set GLUTEBOOSTERSLOOPS is het tijd om aan de slag te gaan. Kom van je krent en start vandaag nog! Maar hoe, hoor ik je vragen. Lees onderstaande instructie voor de nodige GLUTEBOOSTING inspiratie.


Clamshells

De schelp oefening. Denk hierbij aan een schelp die open en dicht gaat. We gaan deze beweging nabootsen met behulp van de bilspieren. Aan het begin is het slim om zonder de GLUTEBOOSTERSLOOPS te oefenen zodat je de oefening goed uitvoert. Wanneer je de beweging onder de knie hebt mag je al snel de weerstandsbanden om doen voor de benodigde weerstand. Kies een weerstand die je uitdaagt en BOOST THOSE GLUTES.


Kom op je zij liggen en leg je benen gebogen op elkaar. Je heupen en knieën zijn gebogen zodat je schouders, heupen en enkels in een rechte lijn liggen. Je knieën liggen als het ware voor de rest van je lichaam.


Nu je de uitgangshouding hebt aangenomen gaan we beginnen. Til je knieën van elkaar zodat de schelp open gaat. Het belangrijkste punt van aandacht is dat je recht blijft liggen. Voorkom dus dat je je bovenste heup naar achter beweegt en beweeg alleen je bovenste been. Dit zorgt ervoor dat je je bilspier maximaal aan gaat.


We hebben een video voor je gemaakt waarin je kan zien wat de bedoeling is.Variant: Side plank clamshells

Is zelfs de x-heavy loop niet uitdagend genoeg? Probeer deze oefening dan maar eens! Dit is een absolute GLUTEBOOSTER!


In plaats van plat op je zij te liggen zet je de elleboog van de kant die op grond ligt onder je schouder. Vervolgens maak je een sideplank en een clamshell tegelijk! Bij deze variant mag je ook je bovenste voet op tillen voor die maximale BOOST.


De belangrijkste aandachtspunten bij deze variant zijn ten eerste dat je je billen goed naar voren duwt. Verder gelden de aandachtspunten van de 'gewone' clamshell bij deze variant natuurlijk ook.


Ronald heeft zijn stinkende best gedaan om een mooi voorbeeld neer te zetten. Kijk, leer en BOOST!


Stay tuned for more


185 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page