top of page

Glutebridge level III: The towel edition

Na een toch wel heerlijke zomervakantie is het voor de meeste van ons tijd om de vakantie spullen op te bergen. Ook is het na heerlijk te hebben uitgerust weer tijd om te gaan GLUTEBOOSTEN. Vandaag in de blog "The towel edition" van de glutebridge dus wacht nog maar even met het opruimen van je strandlaken! Maak je borst maar nat want dit is een zeer pittige variant.


Level III


Pak je handdoek en natuurlijk je GLUTEBOOSTERSLOOPS. Kom vervolgens op je rug liggen. Selecteer een gewenste weerstandsband en doe deze om je bovenbenen net boven de knieën. Leg vervolgens de handdoek onder je voeten. Het is wel handig om dit op een gladde vloer of onderlaag te doen zodat de handdoek kan glijden.


Je bent klaar om te gaan starten met de training. Zoals je gewend bent van een normale glutebridge beginnen we met het achterover kantelen van het bekken. Vervolgens til je de billen van de grond. Hierbij span je uiteraard je bilspieren aan! Blijf er tijdens de oefening op letten dat je bekken goed achterover gekanteld blijft en tijdens deze variant mogen de billen niet zakken!


Zodra je de billen hebt opgetild mag je gaan glijden! Schuif de handdoek een stukje weg en kijk of je deze weer terug laten glijden zonder vorm te verliezen. Hoe verder hoe mooier maar kwaliteit staat boven aan!


Aan het begin is het niet ongebruikelijk dat de hamstrings, de achterkant van de benen, gaan protesteren. Denk hierbij aan kramp of heftige verzuring. Ga hier slim mee om. Wanneer het na een pauze niet weg trekt is het aan te raden om te stoppen met de oefening en over 1 a 2 dagen het nogmaals te proberen wanneer de spierpijn is bij getrokken. Door het vaker te doen gaat dit echt beter worden! Trust me, i know.


The Gluteboosters hebben ook dit keer weer een demonstratie filmpje gemaakt.Veel succes,


THE GLUTEBOOSTERS30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page