top of page

GLutebridge Level IV: The jump edition

In deze HOW TO BOOST weer een heerlijke variant van de glutebridge. Elke variatie traint een andere krachtsvorm. The jump edition richt zich op de meest belastende vorm van kracht namelijk explosiviteit. Met behulp van de levels I tot en met III bouwen we stapsgewijs de kracht op waarbij de beweging steeds een beetje dynamischer wordt.


Op het moment dat je sterk genoeg bent, komt daar de aspecten versnellen en remmen bij. Door op deze manier te trainen gaan we andere vezels in de spier aanspreken. Kort gezegd hebben we twee verschillende type spiervezels: ten eerste type 1, slow twitch vezels, deze vezels zijn goed in het langdurig en langzaam leveren van kracht. En ten tweede - je raad het al - type 2, fast twitch vezels welke zorgdragen voor de meer explosieve belastingen waarbij je kunt denken aan springen en sprinten.


Door deze vorm van trainen toe te voegen aan je schema gaan we dus meer vezels kunnen prikkelen, wat weer te gunste komt van je progressie.


Level IV

Zoals bij alle voorgaande levels gaan we weer werken vanuit de basis houding. Je gaat liggen op de rug met de knie gebogen en de voeten op de grond. Vanzelfsprekend heb je een GLUTEBOOSTERSLOOP boven je knieën.


Nadat je het bekken achterover hebt gekanteld til je je billen van de grond zoals bij een 'gewone' glutebridge. Let er op dat je bekken achterover gekanteld blijft. Vervolgens laat je je billen een klein stukje zakken en door ze hard aan te spannen duw je ze zo snel omhoog dat je voeten los komen van de grond. Je springt! Dit is het versnellings gedeelte van de oefening. It's hard, maar pas de eerste uitdaging van deze oefening.


Wat omhoog gaat komt ook weer naar benenden. Hier begint de tweede uitdaging. Het is namelijk de bedoeling dat je gaat landen in de basis houding. Hierbij zak je zo min mogelijk met je billen naar de grond. Dit is het remmende gedeelte van de oefening.


Kleine tip: Ga op een stroeve ondergrond liggen zodat je niet door hele kamer schuift tijdens de sprongen.


Uiteraard weer een demo video, check it out!


47 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page