top of page

Trainen voor mooie billen.

De laatse jaren is het een steeds grotere trend, zeker bij vrouwen om volle strakke billen te hebben. Deels is dit genetische aanleg, maar vergis je niet,  je kunt ze ook groter en mooier maken door te trainen. Vergelijk het met de spierballen in je armen dit zijn net als je billen ook spieren. Door ze op de juiste manier te stimuleren zal zoals uitgelegd bij "wat houdt het in" de spier zich aanpassen aan de belasting.

Om spieren te laten groeien zal er hypertrofie plaats moeten vinden. Hypertrofie is kort gezegd het uitzetten van de spiercellen en dus volume toename. Dit gebeurt met name wanneer de spier relatief lang maar zwaar belast wordt. Een vuistregel is hierbij dat de weerstand gedurende een set zo hoog is dat je maximaal 10-12 kwalitatieve herhalingen kunt produceren.


Naarmate je meer gewend raakt aan hypertrofietraining zullen je billen meer sets kunnen produceren zonder dat je daarbij meer herhalingen gaat maken. Let op dat je dus zwaar genoeg blijft trainen. Maar let ook op dat je voldoende rust blijft nemen tussen je sets. Ga maar even op je ronde billen zitten! In de toekomst zullen we nog verder duiken in complete schema's met het oog op het creëren van de perfect bil.

90 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page