top of page

Preventief trainen: Kruisbandblessures bij vrouwen

De kans dat vrouwen, maar zeker ook meisjes een kruisbandblessure oplopen is 4 tot 8 keer groter dan bij mannen en jongens.


In februari van dit jaar kopt de NOS: "Waarom zoveel kruisbandblessures bij topvoetbalsters?" In dit artikel is te lezen dat er veel vrouwen in het topvoetbal een kruisbandblessure oplopen en worden er mogelijke oorzaken hiervoor beschreven.


Één van deze oorzaken willen wij graag onder de aandacht brengen, dit is namelijk de krachtsverhouding tussen de spieren aan de voorkant van het been, ook wel de quadriceps, en de spieren aan de achterkant van het been, ook wel bekent als de hamstrings en de bilspieren.


Uit diverse onderzoeken blijkt dat het krachtsverschil tussen de quadriceps en de hamstrings/bilspieren bij vrouwen groter is dan bij mannen. Ook blijkt dat dit verschil nog groter wordt tijdens sportactiviteiten zoals voetbal, handbal en korfbal.


Als we dan gaan kijken naar hoe we de kans op kruisbandblessures kunnen verkleinen lijkt het zinvol om de kracht van de hamstrings en bilspieren te vergroten.


Laten wij van The Gluteboosters nu net geïnteresseerd/gespecialiseerd zijn in het trainen van de bilspieren c.q. the glutes! In eerdere blogs kun je lezen hoe je diverse oefeningen voor het BOOSTEN van je glutes moet uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan:


• Diverse Glutebridge varianten (level 1, level 2, level 3, level 4)


In komende blogs zullen we nog verder uitbreiden over verschillende oefeninge


n ter preventie van blessures.


Dus wacht niet en start met BOOSTEN en vergeet ook niet om een kijkje te nemen in onze shop voor de GLUTEBOOSTER en de GLUTEBOOSTERLOOPS. De ideale tools voor het het trainen van je glutes.


14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page